Julkaisuvapaa
18.4.2017
 

Wemmi-kevätmarkkinat 21.-22.4.2017 Jyväskylän Paviljongissa

Wemmi-kevätmarkkinoiden juuret ulottuvat syksyn Ween maan wiljaa –markkinoihin, joita on järjestetty Jyväskylässä jo vuodesta 1994 saakka. Tänä vuonna vastattiin sekä myyjien että markkinakävijöiden toiveeseen keväisestä tapahtumasta.
Tapahtumassa korostetaan syksyn markkinoiden tapaan lähi- ja luomuruokaa ja kotimaisten yrittäjien tuotteita. Kevätmarkkinoilta löydät hyvät vinkit lähestyvän kesän grilli- ja juhlakauteen. Uudenlaisia ideoita voit hakea myös villiyrttiluennolta, jonka järjestää Maa- ja kotitalousnaisten Luomua lautaselle -hanke.
Lauantaina ohjelmalavalla käydään paneelikeskustelu luomu- ja lähiruuasta. Keskustelussa pohditaan lähiruuan turvallisuutta ja saatavuutta. Keskustelua johtaa kansanedustaja Anne Kalmari.
Kevätmarkkinoilla pääset tutustumaan myös suomalaisiin käsitöihin – vaikkapa Suomen käsityöyrittäjien Käsityökorttelissa. Wemmissä on siis loistava tilaisuus tukea suomalaista yrittäjyyttä ja hankkia persoonalliset lahjat ja tarjottavat kevään ja kesän juhliin.
”Joukossamme on monta aivan uutta yritystä ja vähintäänkin yhtä monta jo oppirahansa maksanutta konkaria. Olemme ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa; päätoimisia, sivutoimisia, opiskelun ohella tai lasten päiväuniaikaan yrittäviä. Meitä yhdistää halu luoda ja tarve tehdä itse sekä taito näiden toteuttamiseen. Me suunnittelemme, valmistamme ja myymme suomalaisia käsityönä tehtyjä tuotteita.” kertoo Vinkee-yrittäjä Kreetta Ahonen Suomen käsityöyrittäjistä.
Samaan aikaan Wemmi-kevätmarkkinoiden kanssa järjestetään Metsämme 2017 -messu- ja koulutustapahtuma, jossa annetaan tietoa metsästä ja metsän omistamisesta sekä esitellään metsien virkistys- ja hyötykäyttöä.
tiivistelmä:
• avoinna pe 21.4. klo 12-18, la 22.4. klo 10-16
• vapaa pääsy
• yhteistyössä Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria, SKYT – Suomen käsityöyrittäjät
• lisätiedot tapahtumatuottaja Niina Lampinen 043 826 7291 niina.lampinen@proagria.fi