Ween maan wiljaa – syksyn odotetuimmat markkinat

Samaan aikaan Paviljongilla myös Finlandia Marathon

Ween maan wiljaa -syysmarkkinat järjestetään tulevana viikonloppuna 17.- 18.9.2016 Jyväskylän Paviljongin alueella. Myyntipaikkoja alueella on yli 200. Tänäkin vuonna osa myyntipaikoista on sisätiloissa Paviljongin A- ja C-halleissa. Lauantaina Paviljongilla on myös Finlandia Marathonin kilpailukeskus.

Koko perheen tapahtuma
Ween maan wiljaa on alkoholiton koko perheen tapahtuma, jonne voi tulla ostoksille, syömään ja viihtymään. Markkinat ovat avoinna lauantaina klo 10 - 17 ja sunnuntaina klo 10 - 16. Alueelle on vapaa pääsy.

Tarjonta on runsasta
Perinteiseen tapaan markkinoilta löytyy monipuolisesti laadukkaita elintarvikkeita ja käsitöitä. Myyjistä lähes puolet on keskisuomalaisia. Kotimaisilla tuotteilla on vahva asema markkinoilla, vaikka mukana on myös muutamia ulkomaisia yrittäjiä. Tuotteiden alkuperän voi aina varmistaa myyjältä.

Tule kävellen, kulje julkisilla
Lutakon alueella on runsaasti pysäköintitilaa. Paviljongin parkkihallit ovat lähellä, mutta täyttynevät nopeasti. Jyväskylän keskustan puolella P-Matkakeskus ja P-Asema ovat vain kävelysillan päässä markkina-alueelta. Matkakeskuksella voi piipahtaa myös pankkiautomaatilla, sillä kaikille myyjille ei voi maksaa kortilla.

Lauantaina tapahtuu paljon
Lauantaina Paviljongin alueella, Lutakonaukiolla, järjestetään myös Finlandia Marathon. Etenkin pysäköintipaikkaa voi olla hetkellisesti haastavaa löytää, joten suosithan julkisia kulkuvälineitä tai käytä kaupungin keskustan pysäköintitaloja.

Wemmissä on runsaasti ohjelmaa
Koko viikonlopun on Paviljongissa myös Suomen Juustonvalmistajain seuran järjestämä Juustonäyttely, joka on ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Siellä on esillä parhaat kotimaiset juustot. Lisätiedot Heikki Kykkänen, puh. 050 384 0026.
Käsintehty ruoka -kilpailun tavoitteena on lisätä suomalaisten raaka-aineiden käyttöä elintarvikejalostuksessa ja nostaa pienimuotoisen tuotannon arvostusta, tasoa ja käyttäjälähtöisyyttä. Kilpailu toteutetaan Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -hankkeen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja ProAgria Keski-Suomen yhteistyönä. Palkintojen jako on la 17.9. klo 14.00. Lisätietoja Toni Laajalahti, puh 040 551 4503
Lauantaina julistetaan voittaja myös Maakunnan paras kaivovesi -kilpailussa klo 15. Kilpailusta lisätietoja: JAMK Tuija Manerus puh. 050 413 5322.
Keski-Suomessa valitaan joka vuosi maakunnallinen Vuoden Kylä, joka on ollut erityisen esimerkillinen, aikaansaapa tai innovatiivinen. Vuoden 2016 kylä julkistetaan su klo 12. Lisätietoja Keski-Suomen Kylät ry Reena Laukkanen-Abbey puh. 0400 738 205.
A-hallissa on myös esillä 97 metriä pitkä byrokratian pyykkinaru, joka koostuu maatilallisen vuoden 2015 tukihakemuslomakkeista. Teos kuvastaa konkreettisesti, miten paljon byrokratiaa EU toi tullessaan maatalouden osalta. Lisätietoja maaseutuasiamies Mari Tabell, puh. 040 673 8399.

Ween maan wiljaa -markkinat järjestävät ProAgria Keski-Suomi ja Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Yhteistyössä mukana ovat Jyväskylän Messut ja Jyväskylän Paviljonki.

Lisätiedot:
tuottaja Niina Lampinen, 043 826 7291, niina.lampinen@proagria.fi
näyttelypäällikkö Marko Toivakka, 0400 735 259, marko.toivakka@proagria.fi
www.wmw.fi