Vuosi 2016 on messujen juhlavuosi Jyväskylässä!

80 vuotta sitten Jyväskylässä päätettiin järjestää kaupungin 100-vuotisen historian kunniaksi Juhlamessut. Tätä varten perustettiin Jyväskylän Messut ry vuonna 1936. Tapahtuma oli vuonna 1937 aikansa suurtapahtuma Suomessa ja lähtölaukaus messutoiminnalle Jyväskylässä.

50-luvun lopulla aktivoitunut messutoiminta jatkoi kehittymistään Jyväskylän Rajakadulla ja Hippoksella. Jyväskylän Messut ry:n järjestämät messutapahtumat olivat aikakautensa yritystoiminnan näyteikkuna.

30 vuotta sitten vuonna 1986 Jyväskylän messutoimintaa hoitamaan perustettiin Jyväskylän Messut Oy. Osakeyhtiön aikana Jyväskylän messutoiminnan keskukseksi vakiintui Lutakon alue ja Paviljongin pohjana oleva Schaumanin entinen tehdaskiinteistö.

2000-luvulla Jyväskylän Messut Oy on kehittynyt ja vakiinnuttanut paikkansa Suomen tärkeimpien messu- ja tapahtumajärjestäjien joukossa. Messu- ja tapahtumatoiminnan kehittymisessä olennaisessa roolissa on ollut myös Jyväskylän Paviljongin ja Lutakon alueen kehitys Suomen monipuolisimmaksi tapahtumakeskukseksi.

jklmessut_870