Lehdistötiedote 27.1.2017
julkaisuvapaa

Uusi metsäaiheinen tapahtuma Jyväskylään

Metsämme 2017 –messut ja koulutustapahtuma Jyväskylän Paviljongissa 21.-22.4.2017. Tapahtuma on tarkoitettu metsänomistajille ja metsästä kiinnostuneille.

Mitä metsä merkitsee? Metsässä mieli virkistyy, se tarjoaa elämyksiä, ruokaa ja harrastusmahdollisuuksia. Metsä on myös merkittävä taloudellinen resurssi, sijoituskohde ja työllistäjä suomalaisille. Yksistään Keski-Suomessa on kymmeniä tuhansia metsänomistajia.

Huhtikuussa järjestetään kaikille metsästä kiinnostuneille Metsämme 2017 -messu- ja koulutustapahtuma Jyväskylässä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä metsänhoitoyhdistysten, Suomen metsäkeskuksen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, MTK:n ja ProAgrian kanssa. Yhteistyökumppanit järjestävät laadukkaan ja monipuolisen koulutuspaketin messujen yhteydessä. Koulutuksen aiheina on mm. sukupolvenvaihdokset ja tilakaupat, metsä tuottavana sijoituskohteena ja metsänhoito myös uusille metsänomistajille. Osa koulutuksista ja seminaareista on maksullisia ja metsäverotuksessa vähennyskelpoisia. Messuhallin
yhteydessä on myös tietoiskuja, joihin on vapaa pääsy. Tietoiskuista saa myös hyviä vinkkejä metsänomistamiseen ja -hoitoon. Näyttelyosastoilla pääsee syventymään asiantuntijoiden opastuksella
metsän hoitoon, metsän hyötykäyttöön sekä alaan liittyviin tuotteisiin.

”Kiinnostus metsää kohtaan on viime vuosina kasvanut merkittävästi. Keski-Suomesta on puuttunut tavallisille ihmisille suunnattu monipuolinen metsäalan tapahtuma ja nyt sellainen päätettiin tehdä”, toteaa tapahtuman työryhmään kuuluva Hanna Hautamäki, metsänomistaja itsekin.

Samaan aikaan Metsämme 2017 -messujen kanssa järjestetään myös Kevät-Wemmi, jossa ovat paikalla syksyn Ween maan wiljaa -markkinoilta tutut elintarvike- ja käsityömyyjät. Markkinatapahtuma keskittyy kotimaisiin tuotteisiin.

”Syksyn Ween maan wiljaa, tuttavallisemmin Wemmi, on joka vuosi kasvattanut suosioitaan. Sekä näytteilleasettajat että kävijät ovat jo pitkään toivoneet vastaavaa tapahtumaa keväälle”, kertoo Niina Lampinen, tapahtuman tuottaja.

Lisätiedot
· Metsämme 2017 -messut ja Kevät-Wemmi ovat avoinna pe 21.4. klo 12-18 ja la 22.4. klo 10-16.
· Molempiin tapahtumiin on kävijöillä vapaa pääsy.
· Tapahtuman järjestää FKS-Tapahtumat Oy, jonka taustalta löytyy vahva ProAgria-organisaatio. FKSTapahtumat Oy järjestää myös KoneAgria-maatalouskonenäyttelyn sekä Ween maan wiljaa -markkinat.
· tapahtumatuottaja Niina Lampinen, puh 043 826 7291, niina.lampinen@proagria.fi
· toimitusjohtaja Marko Toivakka, puh 0400 735 259, marko.toivakka@proagria.fi
· www.metsamme.fi