Jyväskylä, 4.3.2016                                 
Vapaa julkaistavaksi
 
Huomio tietokirjoihin ja niiden tekijöihin

Tietokirjaraati ja luontokuvapaneeli ovat Jyväskylän Kirjamessujen uutuuksia

Jyväskylän Kirjamessuilla 12.–13. maaliskuuta on tarjolla tuhti paketti tietokirjoja ja niiden kirjoittajia. Yksi tämän vuoden uutuuksista on Tietokirjaraati, jossa Levyraadista tutulla formaatilla arvioidaan viisi ajankohtaista ja mielenkiintoista tietokirjaa. Kirjamessujen Canth-lavalla ovat lauantaina 12.3. kello 15.00 alkaen raadin ruodittavina seuraavat teokset:
Arman Alizad ja Meeri Koutaniemi, ”Riisuttu Suomi” (Docendo 2015)
Niina Junttila, ”Kavereita nolla – Lasten ja nuorten yksinäisyys” (Tammi 2015)
Sari Kanala, Daga Ulv ja Juha Taskinen, ”Saippa saimaannorppa – The Saimaa Ringed Seal” (Amusantti 2015)
Outi Lauhakangas, ”Svengaa kuin hirvi – Sanontojen kootut selitykset” (SKS 2015)
Erkki Vettenniemi, ”Solženitsyn – Elämä ja eetos” (Teos 2015).

Tietokirjaraadissa ovat mukana Jyväskylän lyseon äidinkielen, kirjallisuuden ja ilmaisutaidon opettaja Raili Kivelä, sanomalehti Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen, kirjailija Keijo Siekkinen sekä Keskisuomalaisen kulttuuritoimittaja Tomi Tuomaala. Raadin puheenjohtaja on Suomen tietokirjailijat ry:n tiedottaja Ari Elo.

Myös luontokuvaus on Kirjamessuilla näyttävästi esillä. Lauantain luontokuvapaneelissa Canth-lavalla kello 13.30 alkaen Jussi Murtosaari, Kimmo Ohtonen ja Mika Honkalinna näyttävät messuvieraille upeimpia luontokuviaan ja kertovat tarinoita niiden taustalla.
Jussi Murtosaaren tuorein teos on Sami Karjalaisen kanssa toteutettu ”Hämmästyttävät hyönteiset – Amazing Insects” (Docendo 2015). Kimmo Ohtonen puolestaan on julkaissut kirjan ”Karhu – voimaeläin” (Docendo 2016) ja Mika Honkalinna kirjan ”Taigalunta – Taiga Snow” (Docendo 2015). Jussi Murtosaari jakaa luontokuvausvinkkejä Canth-lavalla myös sunnuntaina kello 14.20. Hänen aiheenaan on tuolloin ”Kuvataan kevättä”.

Lauantaina kello 11.30 Canth-lavalle nousee tietokirjailija, muotoilija ja valmentaja Maaretta Tukiainen, jolta on juuri ilmestynyt teos ”Hyvän mielen taidot” (Ps-kustannus 2016). Tukiainen kertoo messuvieraille, miten elämään saa enemmän iloa ja energiaa. Tukiaisen mukaan hyvä mieli on harjoittelun tulos, mutta miten siihen päästään?

Jyväskylän Kirjamessut 2016 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 12.–13. maaliskuuta. Niiden rinnalla lärjestetään myös ShowlinkPets 2016 -lemmikkimessut sekä Viini 2016- ja Ruoka 2016 -messut. Kaikkiin tapahtumiin pääsee yhdellä pääsylipulla.
 
Lisätietoja: tuottaja Marko Sormunen, Sevent Oy, puh. 040 567 0988, www.sevent.fi