Jyväskylä, 3.9.2014
Vapaa julkaistavaksi
 
 
 
Jyväskylän Tekniikka 2014 -messuilla luodataan tulevaa
 
Teollisuus 4.0 on seuraava teollinen vallankumous
 
Maailma on neljännen teollisen vallankumouksen kynnyksellä. Jotta työpaikat voidaan säilyttää ja luoda uusia, on teollisuuden pystyttävä kasvattamaan kilpailukykyään. Koska kehitys jatkuvasti kiihtyy, on teollisuuden omaksuttava uusia teknologioita ja toimintatapoja entistä nopeammin.
 
Teollisuus 4.0 -vision keskeisiä asioita ovat muun muassa ohjelmistot, virtuaalimaailman hyödyntäminen, integraatio eri laitteiden ja järjestelmien välillä sekä dataan perustuvat uudet palvelut ja liiketoimintamallit. Tuotantoprosessit optimoivat itseään ja valmistettavat tuotteet kommunikoivat tuotantoprosessin kanssa.
 
”Kun tulevaisuudessa ostaa jäätelön kaupasta, lähtee tehtaalle tilaus samalla hetkellä, kun jäätelön nostaa kaupan kylmälaitteesta. Tieto tavoittaa välittömästi kaikki muutkin tuotantoketjussa mukana olevat tahot. Arvoketjun toimijat saavat myös tietoa ketjun häiriöistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa”, havainnollistaa Siemens Osakeyhtiön divisioonan johtaja Teemu Pajala.
 
Pajala esitteli Teollisuus 4.0 -visiota keskiviikkona Jyväskylän Paviljongissa käynnistyneillä Tekniikka 2014 -messuilla. Hänen mukaansa Suomella on mahdollisuus pärjätä jatkossa, jos täällä onnistutaan älykkäästi yhdistämään vahva osaaminen ja digitaalisuus.
 
”Kehityshankkeita on käynnissä, mutta vauhtia tarvitaan lisää. Uusien asioiden käyttöönotto on vielä liian harvojen toimijoiden käsissä”, Pajala sanoo.
 
Tekniikka 2014-, Turvallisuus 2014- ja Kyberturvallisuus 2014 -messut järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 3.–5. syyskuuta. Messut ovat yleisölle auki keskiviikkona ja torstaina kello 10–17 ja perjantaina kello 10–16. Messujen yli 260 osastolla on edustettuna yli tuhannen yrityksen tuotteet ja palvelut.
 
Lisätietoja Tekniikka 2014-, Kyberturvallisuus 2014- ja Turvallisuus 2014 -messuista:
toimitusjohtaja Leo Potkonen, Jyväskylän Messut Oy, (014) 334 0010,