Lehdistötiedote 
Vapaa julkaistavaksi
 

Syksyn Bioenergiakonferenssi sykkii ajankohtaisena elinhermona

 
Päivän sana on biotalous. Suomen kansallisen biotalousstrategian tavoitteena on luoda uutta talouskasvua ja hyvinvointia maallemme. Tähän aiheeseen pureutuu myös ensi syksyn Puumessujen ja Bioenergiamessujen yhteydessä järjestettävä kansainvälinen Bioenergiakonferenssi Jyväskylän Paviljongissa. 
 
Konferenssi jakautuu kuuteen aihealueeseen, jotka ovat 1. biomassastrategiat, -markkinat ja kestävyys, 2. biomassavarat, 3. biomassojen poltto ja teho, 4. kemialliset biomassatuotteet, 5. kiinteiden, nestemäisten ja kaasumaisten biomassojen prosessit sekä 6. liiketoimintakonseptit ja demonstraatiot.
 
Konferenssivieraat kokoontuvat Jyväskylään jo tiistai-iltana 1.syyskuuta. Konferenssi ajoittuu keskiviikoksi ja torstaiksi 2.-3.9. Excursiot tapahtuvat perjantaina 4.9.
 
Jyväskylän Bioenergiamessut kattavat laajasti koko bioenergian ja biotalouden eri osa-alueet. Mukana on tuotteita ja palveluita energiantuotantoon ja liikenteen käyttövoimaan. Esillä on myös biotalouden uusia innovaatioita. Päätuoteryhmät ja konferenssin aihealueet tukevat toisiaan. Tuoteryhmiä ovat bioenergian raaka-aineet ja niiden valmistus, valmistusmenetelmät ja -laitteet, polttolaitokset, voimalaitokset, polttoainetuottajat, uusiutuviin polttoaineisiin liittyvät hankkeet ja projektit sekä palvelut ja erilaiset oheistoiminnot.
 
Jyväskylän Messut Oy:n yhteistyökumppani konferenssin ja näyttelyn järjestämisessä on Benet Oy, jonka toimintaan kuuluu avustaminen energianhankinnassa ja energiaprojektien suunnittelussa ja kehittämisessä sekä tapahtumien järjestäminen ja koulutus, tiedotus, konsultointi sekä erilaiset alueelliset ja kansainväliset hankkeet. Osa Benetin toimintaa on Keski-Suomen Energiatoimisto, joka edistää alueellaan energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä.
 
- Tulevat Puumessut ja Bioenergiamessut järjestetään teemalla ”Puuteknologia-Puuntyöstö-Bioenergia”. Tapahtuma on kokonaisuudessaan laajempi kuin koskaan aikaisemmin. Jyväskylän Messut Oy osti Puuntyöstö-messut Lahden Messut Oy:ltä ja liittää ne osaksi Puumessuja, myyntijohtaja Jyri Siekkinen Jyväskylän Messut Oy:stä kertoo. Puumessuja on järjestetty Jyväskylässä jo vuodesta 1989 alkaen joka toinen vuosi.
 
Messut ovat avoinna keskiviikosta perjantaihin 2.-4.9.2015.
 
Lisätietoja:
Jyri Siekkinen, puh. 014 334 0029, 050 522 9911, jyri.siekkinen at jklmessuf.ti