Jyväskylä, 9.3.2016
Vapaa julkaistavaksi

Samalla pääsylipulla Jyväskylän Kirja-, Ruoka-, Viini- ja lemmikkieläinmessuille

Messuilta hyvää mieltä koko perheelle

Ohjelmassa toista sataa esitystä

Jyväskylän Paviljongissa järjestetään ensi viikonloppuna 12.–13. maaliskuuta koko perheen suurtapahtuma, kun Jyväskylän Kirjamessut on saanut rinnalleen Ruoka- ja Viini-messut sekä ShowlinkPets-lemmikkieläinmessut. Nähtävää ja koettavaa riittää kaikille, sillä viikonlopun ohjelmatarjonta on ennätyksellisen runsas.

Usealla ohjelmalavalla on viikonlopun aikana pitkälti toista sataa esitystä. Paikalla ovat Kummelit, vuoden tietokirjailijat ja monet muut tutut nimet. Tietoa ja opastusta on tarjolla luontokuvauksesta keittiömestareiden haukitartarin valmistukseen. Lisäksi ohjelmassa on lukuisten koirien rotuesittelyjä, näyttelyitä ja kilpailuja. Luvassa on siis hyvää mieltä koko perheelle.

Konkreettisia neuvoja hyvään mieleen tarjoaa tietokirjailija, muotoilija ja valmentaja Maaretta Tukiainen Kirjamessujen Canth-lavalla lauantaina 12.3. kello 11.30. Tukiainen tunnetaan Hyvän mielen taidot -kirjan ja Hyvän mielen korttien tekijänä. Hän kertoo, miten hyvän mielen taidot auttavat arjen haasteissa ja miten minuutin aamurutiini voi muuttaa koko päivän.

Jyväskylän Kirjamessuilla paneudutaankin erityisesti tietokirjallisuuteen. Messujen järjestäjät tekevät yhteistyötä tietokirjakustantajien ja Suomen tietokirjailijat ry:n kansa. Kirjamessujen keskiössä ovat myös lastenkirjat ja -kirjailijat.

Ruoka 2016 -messuilla ovat esillä ruoka- ja herkkutuotteet lähiruokaa ja luomua unohtamatta. Mesuilla voi myös tutustua uusimpiin keittiövälineisiin ja astioihin. Osastoilla on runsaasti maisteltavaa ja ostettavaa myös kotiin viemisiksi. Viini 2016 -messuilla esitellään ja maistellaan kevään uutuusviinejä.

Lemmikkiharrastajien suurtapahtuma ShowlinkPets 2016 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa nyt toista kertaa. Ohjelmassa ovat muiden muassa Nuori Koirataituri -osakilpailu, kaikkien rotujen pentunäyttely sekä kani- ja kissanäyttelyt.

Jyväskylän Kirjamessut 2016 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 12.–13. maaliskuuta. Niiden rinnalla järjestetään myös ShowlinkPets 2016 -lemmikkimessut sekä Viini 2016- ja Ruoka 2016 -messut. Kaikkiin tapahtumiin pääsee yhdellä pääsylipulla.

Lisätietoja messuista: tuottaja Marko Sormunen, Sevent Oy, puh. 040 567 0988, www.sevent.fi
Lisätietoja ShowlinkPets -tapahtumasta:
projektipäällikkö Erika Paqvalin-Skurnik, Showlink Oy, puh. 050 388 6370