Jyväskylä, 7.3.2016
Vapaa julkaistavaksi

Tietokirjojen kärkinimet Jyväskylän Paviljongissa

Palkitut Tapio Tamminen ja Karo Hämäläinen esiintyvät Jyväskylän Kirjamessuilla

Jyväskylän Kirjamessuilla 12.–13. maaliskuuta pääsee kuulemaan tietokirjailijoita valtakunnan huipulta. Kirjamessujen esiintymislavalle nousevat muiden muassa Tieto-Finlandia 2015 -voittaja Tapio Tamminen sekä Vuoden urheilukirja 2015 -voittajateoksen kirjoittanut Karo Hämäläinen.

Filosofian tohtori Tapio Tammisen ”Kansankodin pimeämpi puoli” (Atena 2015) valaisee länsinaapurimme rotuoppien, syrjinnän ja kansalliskiihkoilun historiaa. Tamminen osoittaa kirjassaan, että tuo historia on yllättävän pitkä. Tamminen myös pohtii, miksi uusnatsismi vetoaa juuri ruotsalaisiin. Vastauksia voi kuulla Jyväskylän Kirjamessujen Canth-lavalla sunnuntaina 13. maaliskuuta kello 12.00–12.25.

Monipuolisena kirjoittajana tunnetun Karo Hämäläisen ”Yksin” (WSOY 2015) on paitsi urheilukirja Paavo Nurmesta, myös vetävä romaani yksinäisen ja omapäisen miehen elämästä. Kirja on tilinteko juoksijalegendan saavutuksista ja pettymyksistä. Vuoden urheilukirja -palkinnon lisäksi Hämäläisen teos on voittanut myös Savonia-kirjallisuuspalkinnon. Karo Hämäläinen kertoo kirjastaan ja Paavo Nurmesta Kirjamessujen Tapper-lavalle sunnuntaina kello 11.00 alkaen.

Karo Hämäläinen osallistuu myös sunnuntaina kello 12.00 Aristoteles-lavalla järjestettävään urheilukirjallisuutta käsittelevään keskusteluun yhdessä kahden muun kirjailijan, eli Juha Kanervan ja Tuomas Nyholmin kanssa. Keskustelun teemana ovat urheilukirjojen kukoistus ja ovatko urheilijaelämäkerrat uusia rocktähtielämäkertoja?

Jyväskylän Kirjamessut 2016 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 12.–13. maaliskuuta. Niiden rinnalla järjestetään myös ShowlinkPets 2016 -lemmikkimessut sekä Viini 2016- ja Ruoka 2016 -messut. Kaikkiin tapahtumiin pääsee yhdellä pääsylipulla.

Lisätietoja: tuottaja Marko Sormunen, Sevent Oy, puh. 040 567 0988, www.sevent.fi