Julkaisuvapaa heti

Metsämme 2017 -messu- ja koulutustapahtuma

Metsämme 2017 on uusi metsäaiheinen messu- ja koulutustapahtuma kaikille metsästä tai metsän omistamisesta kiinnostuneille. Keski-Suomessa on n. 39 000 metsänomistajaa. Metsä tarjoaa keskisuomalaisillekin merkittävän tulonlähteen, mutta sen lisäksi metsät ovat meille kaikille virkistyspaikka ja ruokatori.

Messuilla on runsaasti ohjelmaa liittyen metsäverotukseen, metsätilojen ostoon- tai myyntiin ja metsänhoidon vaihtoehtoihin. Tarkemmat aikataulut ja ohjelmat löytyvät kotisivuilta www.metsämme.fi. Tapahtumassa on myös puukauppaan liittyen paneelikeskustelu, jossa ovat mukana mm. metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola ja emeritusprofessori Matti Kärkkäinen.

Kärkkäinen luennoi myös perjantain pääseminaarissa aiheesta ”Tuottava metsätalous – mitä se käytännössä tarkoittaa?” Seminaariin on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Laajan ja monipuolisen koulutusohjelman tukena messuhallissa on läpileikkaus metsänomistajalle tärkeistä palveluista, yrityksistä ja tuotteista. Ulkoalueella järjestetään myös työnäytöksiä.

Lisäksi mukana on Retkipaikka-blogin toiminnallinen osasto, jossa tuodaan esille metsää virkistyspaikkana. Sama teema tulee esille myös lauantaisessa Jyväskylän ammattikorkeakoulun järjestämässä ”Metsä antaa elämyksiä” -seminaaripäivässä.

Messut järjestää FKS-Tapahtumat Oy yhteistyössä Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen, Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen, Suomen metsäkeskuksen, MTK-Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Samaan aikaan järjestetään Wemmi-kevätmarkkinat.

Tiivistelmä:
• avoinna pe 21.4. klo 12-18, la 22.4. klo 10-16
• vapaa pääsy
www.metsämme.fi

Lisätietoja
Marko Toivakka, toimitusjohtaja, FKS-Tapahtumat Oy, 0400 735 259, marko.toivakka@proagria.fi
Niina Lampinen, tapahtumatuottaja, 043 826 7291, niina.lampinen@proagria.fi