Jyväskylä, 26.2.2016                               
Vapaa julkaistavaksi
 
Lemmikkieläinten ja lastenkirjojen rinnalla hyvää ruokaa ja muita herkkuja

Koko perheen suurtapahtuma Jyväskylän Paviljongissa 12.–13. maaliskuuta

Jyväskylä Paviljongissa järjestetään 12.–13. maaliskuuta todellinen koko perheen suurtapahtuma. Yhdellä pääsylipulla pääsee kokemaan ShowlinkPets 2016 -lemmikkieläinmessut, Jyväskylän Kirjamessut ja Ruoka 2016 -messut. Näiden rinnalla järjestettävät Viini 2016 -messut on suunnattu pelkästään aikuisille.

Lemmikkieläinten ystävien kevään ykköstapahtuma ShowlinkPets järjestetään Jyväskylässä toista kertaa ja Suomen Kennelliitto on tänäkin vuonna vahvasti mukana. Kennelliiton Hau Life! -osasto tarjoaa rautaisannoksen neuvoja koiran hankintaan ja hoitoon sekä monenlaista apua koiranomistajien arkeen. Hau Life! -osastolta löydät myös lavan, jolla järjestetään esityksiä ja tietoiskuja molempina päivinä. Lavalla nähdään viikonlopun aikana useita rotuyhdistyksiä kertomassa omista roduistaan.

Viikonlopun aikana voi myös tulla rapsuttelemaan Kennelliiton Kaverikoiria, jotka tuovat elämyksiä ja läheisyyttä niille, joilla ei ole omaa koiraa. Myös Kennelliiton Nuorten toiminta esittäytyy messukävijöille. Sunnuntaina käydään lisäksi Nuori Koirataituri 2016 -kilpailun ensimmäinen osakilpailu. Kilpailussa koiran ja tämän nuoren ohjaajan yhteistyötä testataan erilaisten tehtävien avulla.

Kennelliitto järjestää lisäksi molempina päivinä pentunäyttelyn yhteistyössä Royal Canin kanssa. Kani- ja kissanäyttelyissä on ennätysmäärä lemmikkejä. Näyttelyiden kauneimman tittelistä kilpailee satoja osallistujia.

Jyväskylän Kirjamessujen keskiöön nousevat tietokirjojen rinnalla lastenkirjat ja -kirjailijat. Koettavaa riittää kaikenikäisille lukutoukille. REUNA-kustantamon kirjamobiilin eli ”liikkuvan kirjakaupan” valtaavat Jyväskylän Kirjamessuilla lapset ja lastenkirjat. Auton sisällä voi loikoilla tyynyillä, värittää eläinkuvia, lukea kirjoja ja kuunnella kirjailijoiden lukemia satuja. Autossa on myös myytävänä muun muassa Kariston ja Alfamerin lastenkirjoja. Jos tuuri käy, voi Kirjamessuilla tavata Autonallen, joka kantaa korissaan lapsille yllätyksiä.

Ruoka 2016 -messuilla ovat esillä ruoka- ja herkkutuotteet lähiruokaa ja luomua unohtamatta. Mesuilla voi myös tutustua uusimpiin keittiövälineisiin ja astioihin. Osastoilla on runsaasti maisteltavaa ja ostettavaa myös kotiin viemisiksi.

ShowlinkPets 2016:n tuottavat Kennelliiton tytäryhtiö Showlink Oy ja Sevent Oy yhteistyössä Jyväskylän Messut Oy:n kanssa. Lemmikkimessujen rinnalla Jyväskylän Paviljongissa järjestetään 12.–13. maaliskuuta Jyväskylän Kirjamessut 2016, Viini 2016- ja Ruoka 2016 -messut. Kaikkiin neljään tapahtumaan pääsee yhdellä pääsylipulla.
 
Lisätietoja: tuottaja Marko Sormunen, Sevent Oy, puh. 040 567 0988, www.sevent.fi
Lisätietoja ShowlinkPets -tapahtumasta: projektipäällikkö Erika Paqvalin-Skurnik, Showlink Oy, puh. 050 388 6370