Jyväskylä nousi Suomen suosituimpien kongressikaupunkien joukkoon

Jyväskylä sijoittui vuoden 2016 valtakunnallisissa kongressitilastoissa kävijöiden määrällä mitattuna neljänneksi.  Kansainvälisiä kokouksia ja kongresseja järjestettiin 52 ja niissä oli 4540 osallistujaa. Osallistujamäärän kasvu oli edelliseen vuoteen verrattuna 33%.

Pääasiassa kokoukset järjesti Jyväskylän yliopisto, mutta myös Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja Jyväskylän kaupunki toimivat useissa kokouksissa isäntinä. Kansainvälinen kokous tai kongressi on saman ammatillisen, kulttuurisen tai muun ryhmittymän edustajien kokoontuminen tietyn aiheen käsittelyä varten. Osallistujista vähintään 20% pitää olla ulkomaalaisia. Jyväskylän kongressit järjestetään pääosin tieteellisen tiedon jakamista varten.

Kansainvälisten kokousten ja kongressien lukumäärät ja osallistujamäärät vaihtelevat vuosittain suuresti.  Vuosi 2016 oli koko maassa ennätysvilkas.

- Jyväskylän noususta TOP 5 -kongressikaupunkien joukkoon on kiittäminen hyviä kongressijärjestäjiä, kehuu Jyväskylä Convention Bureaun markkinointipäällikkö Jaana Ruponen.

Kongressivieraat tuovat kaupunkiin myös matkailutuloa. Finland Convention Bureaun vuonna 2013 tekemän valtakunnallisen tutkimuksen mukaan osallistujat kuluttivat Suomessa rahaa keskimäärin 256 euroa vuorokaudessa henkilöä kohden. Vuoden 2016 Jyväskylän kongressitulo on yli 4,3 miljoonaa euroa.