10.02.2014
JYVÄSKYLÄN TURVALLISUUSMESSUJEN MESSUTIEDOTE

Vuoden 2014 laaja-alaisin ja kattavin turvallisuusalan messutapahtuma Suomessa lähestyy. Turvallisuusmessut 2014 pidetään Jyväskylässä 3. - 5.9.2014.

Myyntitilanne

Turvallisuusalan yritykset tiedostivat hyvin varhaisessa vaiheessa Jyväskylän Turvallisuusmessujen, Tekniikkamessujen ja KyberTurvallisuusmessujen yhdessä
olevan tänä vuonna kustannustehokkain tapa kohdata alan asiakaskunta. Runsaasta kiinnostuksesta johtuen emme alkuvuodesta pystyneet täyttämään kaikkien näytteilleasettajien toiveita.

Nyt olemme saaneet lisätilaa sisäisin järjestelyin

Alunperin palo- ja pelastustoimelle sekä perinteiselle työsuojelulle varattu C1-halli on käytännössä täynnä muutamaa siirroissa vapautunutta hajapaikkaa lukuun ottamatta.

C1-hallin lisäksi myös C2-hallista löytyy lukuisia henkilökohtaisia suojavarusteita (jalkineet, asusteet jne.) markkinoivia yrityksiä. C2-halliin on lisäksi keskittynyt ensihoito, omaisuudensuojelu ja kulunvalvonta sekä rakenteellinen palonsuojelu ja työhyvinvointi.

Turvallisuusalan tuotteita markkinoivia yrityksiä löytyy nyt myös B- ja D-halleista.

Ulkoalueella näytösalueen ympärillä oleva n. 3000 m2 alue on käytännössä täyttynyt. Sisäpihalla on vielä jonkin verran tilaa. Muuta asfaltoitua ulkonäyttelyaluetta Paviljongin ja Jyväsjärven välissä on tunnetusti tarjolla riittävästi, tuhansia neliöitä. Tämä alue on myös lauantaipäivänä käytössä.

Jyväsjärven rannassa olevaa vesipelastusnäytösaluetta voidaan myös laajentaa tuote-esittelyihin tarpeen mukaan.

Messujen oheisohjelmat

Ensimmäistä kertaa Turvallisuusmessujen historiassa on kiinnitetty erityistä huomiota toimintanäytösten antamaan markkinointitukeen messujen ovien sulkeuduttua.

Aikaisemmin toimintanäytökset ovat pääasiassa olleet yrityskohtaisia. Nyt päätoiminta-näytökset ovat virkamiesjohtoisia ja toteutetaan täysin ammattilaisten toimesta. Näin yhdessä näytöksessä voi olla mukana useampia yrityksiä. Esityksissä käytettävät tuotteet ovat mukana olevien yritysten markkinoimia. Näytökset ovat päivittäisiä, mutta ne kuvataan myös ennakolta ja saatavaa materiaalia käytetään koulutukseen ja valistukseen myös messujen jälkeen. Materiaalin jakelu tapahtuu mm. yhteistyöyhdistystemme kautta. Mukana olevat yritykset saavat lisäarvoa markkinoinnilleen jopa vuosiksi eteenpäin. Tietenkin sama materiaali pyörii messujen aikana näyttöruuduilla.

Jos haluatte olla mukana näissä näytöksissä tai ideoimassa myös uusia, niin
toivomme pikaista yhteydenottoa, koska kuvaukset aloitetaan jo kevätkaudella.

Seminaareja ja luentoja on messujen eri osa-alueilta. Myös ne ovat uudistuneet ja korkeatasoisia, mukana myös ministereitä luennoimassa ajankohtaisista aiheista.

Avajaispäivän iltana on näytteilleasettajien kutsuvierasilta ja torstaina gaalailta.

Messuviikolla Jyväskylässä järjestetään koko viikon kestävä turvallisuusviikko, joka huipentuu lauantain yleisöpäivään runsaine koko perheen ohjelmineen. Messuille osallistuneilla yrityksillä on mahdollisuus markkinoida kuluttajatuotteitaan ulkoalueella myös lauantaina. Koska tapahtuma on keskellä kaupunkia, mitä parhaimpaan vuodenaikaan, paikalle odotetaan tuhansia kävijöitä.

Jyväskylän turvallisuusviikosta tulee ennennäkemätön turvallisuusalan ammatti- ja yleisötapahtuma, jossa kävijät myös viihtyvät.

Turvallisuusmessuja on kehittämässä lukuisissa työryhmissä kymmeniä asiantuntijoita. Perinteisestä messutoiminnasta poiketen toimikuntien ja työryhmien määrää ei ole rajoitettu.

Annamme mielellämme lisätietoa vapaista messuosastoista sekä oheisohjelmista, seminaareista ja luennoista. Myös tietoiskuajat ovat varattavissa.

Mia Kalajanniska (mia.kalajanniska@jklmessut.fi tai 050 410 0841 ) myynti ja luentotilat, tietoiskut
Juhani Costiander ( juhani.costiander@kolumbus.fi tai 0500 542422 ) myynti ja toimintanäytökset

Messuterveisin, Juhani Costiander Turvallisuusmessutoimikunta
Lisätietoa: http://www.jklmessut.fi/turvallisuus2014