Jyväskylä, 19.11.2015
Vapaa julkaistavaksi
 
Joulun odotus käynnistyy Paviljongista

Jyväskylän perinteiset Joulumarkkinat järjestetään 28.–29. marraskuuta

Joulun odotus alkaa tänäkin vuonna perinteisillä Joulumarkkinoilla, jotka järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 28.–29. marraskuuta, nyt jo kolmannentoista kerran. Hallit täyttyvät kauppiaista, joiden yli 300 osastolta löytyy joululahjoja joka lähtöön ja ideoita joulutunnelman luomiseen. Tarjolla on kotimaisten kädentaitajien tuotteita sekä leluja, koruja, kirjoja, vaatteita, lahjatavaroita ja paljon muuta. Olennainen osa Joulumarkkinoita ovat tietysti jouluiset herkut.
 
Sisäänkäyntijärjestelyt poikkeavat totutusta. Käytössä ovat Uno Savolan kadun ja Schaumanin puistotien sisäänkäynnit. Näistä jälkimmäinen palvelee erityisesti kaupungin julkisella liikenteellä Joulumarkkinoille tulevia. Omalla autolla saapuvien käytössä ovat Paviljongin pysäköintihallit, mutta kannattaa hyödyntää myös keskustan P-taloja, joista pääsee kävelyputkea pitkin perille. Jyväskylän ammattiopiston tontut ja eläinhahmot opastavat tulijat sisäänkäynnille.
 
Joulumarkkinoilla on molempina päivinä runsaasti ohjelmaa koko perheelle. Kirjailija Sari Kanala pitää kahdesti päivässä Satuvartin, missä hän kertoo lapsille ”Saippa saimaannorppa” -kirjaan perustuvan tarinan. Lisäksi luvassa on tanssia- ja lauluesityksiä, joita järjestävät muun muassa kristillinen tanssikoulu, taidekoulu Artmus, Jyväskylän ammattiopisto sekä Jyväskylän tanssiopisto. Sunnuntain ohjelman käynnistävät tiernapojat. Koko viikonlopun ajan paikalla on tietysti myös joulupukki. Täydelliset ohjelmatiedot löytyvät Joulumarkkinoiden nettisivulta.
 
Nuorkauppakamarin yhdeksättä kertaa järjestämä Joulupuu-lahjakeräys starttaa Joulumarkkinoilta.
Radio Jyväskylä tekee paikan päällä suoraa lähetystä molempina päivinä kello 10–14.
 
B-hallin ravintolan kotiruokalounaalla koko perhe syö edullisesti. Lounas on tarjolla lauantaina ja sunnuntaina kello 11–15. Kun vanhemmatkin ruokailevat, alle 12-vuotiaat syövät puoleen hintaa ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. B-hallin kahvilasta saa myös joulupuuroa kello 11–15 sekä koko päivän ajan glögiä ja pipareita. D-hallin ravintola tarjoaa kahvilatuotteiden lisäksi fast foodia.
 
Joulumarkkinat ovat yleisölle auki lauantaina 28.11. kello 10–17 ja sunnuntaina 29.11. kello 10–16. Markkinoille on yleisöllä vapaa pääsy.
 
 
Lisätietoja Joulumarkkinoista: tuottaja Niina Lampinen, Jyväskylän Messut Oy,
puh. (014) 334 0050, www.jklmessut.fi/joulumarkkinat