Mediatiedote 31.10.2016

Jyväskylän Kyberturvallisuus-messuilla rekrytointitapahtuma

ICT-osaajilta odotetaan intohimoa

Tietotekniikka-alan työnhakijat ja työn tarjoajat etsivät toisiaan Jyväskylän Kyberturvallisuus-messujen rekrytointitapahtumassa. Paviljongin messuhallissa 24 yritystä ja organisaatiota esittelevät ICT-työvoiman tarpeitaan keskiviikkona 2.11. klo 12-15.

Yksi mukana olevista yrityksistä on Inmics Oy, jonka tavoitteena on palkata tapahtumasta viisi työntekijää eli luoda viisi uutta työpaikkaa. Valtakunnallista kasvua tavoitteleva yritys tarvitsee lisää muun muassa pilviteknologian osaajia sekä palveluhenkisiä help desk-osaajia. - Ei tarvitse olla superkokenut, sillä työhön kasvaa. Mutta intohimo ja kiinnostus asiaan pitää olla kova, sanoo Inmics Oy:n myyntijohtaja Tomi Autere.

Relator Oy:ssa ollaan samoilla linjoilla. Markkinointipäällikkö Kaisa Ruotsalan mukaan tarve on joustavista ja opinhaluisista ohjelmistokehittäjistä, kuin myös tietoturvan sekä sosiaali- ja terveysalan ICT-konsulteista. - Tärkeätä on, että työntekijällä on kykyä puhua ICT-asioista asiakkaan ymmärtämällä tavalla.

Keski-Suomen TE-toimiston työnantaja- ja yrityspalvelujen asiantuntijan Satu Hovisalmen mukaan pelkästään Jyväskylän alueella on tällä hetkellä töitä sadoille ICT-alan ammattilaisille. Monet yritykset ovat valmiita palkkaamaan kerrallaan 5-10 uutta työntekijää, jotkut enemmänkin.

Myös Hovisalmi korostaa työnhakijoiden asennetta. - Yritysten tarpeet ovat hyvinkin yksilöityjä, mutta yhteinen piirre on, että työntekijältä odotetaan oikeanlaista asennetta työtä kohtaan. Tämä tarkoittaa usein sitä, että pitää olla intohimoa ja halua kehittyä ja pitää yllä ammattitaitoa itsenäisesti. Pelkkä peruskoulutus ei välttämättä riitä, toteaa Satu Hovisalmi.

Rekrytapahtuma on osa TE-palveluiden Yhteistyöllä muutosturvaa –hanketta.

Jyväskylän Tekniikka- ja Kyberturvallisuusmessuista kertoo lisää

Harri Mäkinen
Myyntipäällikkö
Puh. 014 334 0053, 050 410 0841
harri.makinen(at)jklmessut.fi