Jyväskylä, 3.2.2017
Vapaa julkaistavaksi
 
 
Samalla pääsylipulla myös Viini 2017- ja Ruoka 2017 -messuille

Jyväskylän Kirjamessut ja ShowlinkPets -lemmikkieläintapahtuma järjestetään 25.–26. maaliskuuta

 
Jyväskylän Paviljongissa järjestetään 25.–26. maaliskuuta jo perinteeksi muodostunut neljän messun suurtapahtuma. Koko perheelle suunnatut Jyväskylän Kirjamessut 2017, Ruoka 2017 -messut sekä ShowlinkPets 2017 -messut saavat rinnalleen vain aikuisille tarkoitetut Viini 2017 -messut. Kaikkiin tapahtumiin pääsee tutustumaan yhdellä pääsylipulla.

Kirjamessujen ohjelma valmistuu myöhemmin helmikuussa, mutta jo nyt esiintyjiksi ovat vahvistuneet muun muassa M. A. Numminen, Jani Lakanen, Pate Mustajärvi, Markku Ropponen, Salla Simukka, Christian Rönnbacka ja Rosa Meriläinen. Perheen pienimpiä kiinnostaa Ti-Ti Nalle, jonka Vauhtia tassuihin -konsertti järjestetään lauantaina 25. maaliskuuta.

Teemaohjelmina Kirjamessuilla ovat dekkarilauantai, Keskisuomalaisen vaalipaneeli, Viisas Elämä -seminaari, luontoiltapäivä, 100 parasta bisneskirjaa sekä Tietokirjaraati, jonka järjestää Suomen Tietokirjailijat ry.

Ruokamessut myytiin viime vuonna täyteen ja kasvu jatkuu tänä keväänä. Siksi Ruokamessuille on varattu lisää näyttelytilaa. Ruokamessuille rakennetaan oma ohjelmalava ja siellä esiintyy muun muassa huippukokki Stefan Richter.

Viinimessut on kasvanut viime vuodesta selkeästi, joten se siirtyy takavuosilta tuttuun Jyväskylän Paviljongin A-halliin. Suomen Sommelierit ry järjestää messuilla Suomen paras sommelier -osakilpailun. Lauantaina 25. maaliskuuta Viinimessut on auki kello 21 saakka.

ShowlinkPets -messut esittelee tuttuun tapaan kodin kaikki lemmikit näyttelyineen. Tämän vuoden kohokohtina ovat Suomen Kennelliiton järjestämät kaksi epävirallista pentunäyttelyä, viime kevään yhden pentunäyttelyn sijaan. Myös kansainvälinen kissanäyttely kasvaa viime vuodesta. Mukana on tuttuun tapaan myös muita lemmikkieläimiä kuten kaneja ja marsuja.

Jyväskylän Kirjamessut 2017 sekä Ruoka 2017- ja Viini 2017 -messut järjestelyistä vastaavat Sevent Oy ja Jyväskylän Messut Oy. ShowlinkPets 2017 -tapahtuman tuottajana on mukana myös Kennelliiton tytäryhtiö Showlink Oy.

Lisätietoja:
tuottaja Marko Sormunen, Sevent Oy, puh. 040 358 2341, www.sevent.fi

Lisätietoja ShowlinkPets -tapahtumasta:
projektipäällikkö Erika Paqvalin-Skurnik, Showlink Oy, puh. 050 388 6370