Jyväskylä, 24.2.2017                               
Vapaa julkaistavaksi
 
 
Koko perheen viikonloppu Jyväskylän Paviljongissa 25.–26. maaliskuuta

Jyväskylän Kirjamessuilla ja ShowlinkPets -lemmikkieläinmessuilla runsaasti ohjelmaa lapsille

Ti-Ti Nalle ja Vauhtia Tassuihin -konsertti järjestetään messujen yhteydessä

Lapset ja lapsiperheet ovat Jyväskylän Kirjamessujen ja ShowlinkPets-lemmikkieläinmessujen keskiössä. Perheen pienimmille ja vähän isommillekin riittää nähtävää ja koettavaa Jyväskylän Paviljongissa 25.–26. maaliskuuta, kun kirja- ja lemmikkieläinmessujen rinnalla järjestetään Ruoka 2017 - ja Viini 2017 -messut. Kaikkiin tapahtumiin pääsee tutustumaan yhdellä pääsylipulla.

Toisena messupäivänä sunnuntaina messuvieraille esittäytyvät muiden muassa Sirkuspoika Oliver -kirjoituskilpailun voittajat. Reuna Kustantamo etsi uuden lastenkirjasarjan käsikirjoittajia kilpailulla, johon saapui 113 tarinaa. Kirjamessuilla kilpailusta ja uudesta kirjasarjasta kertovat kustantaja Tarja Tornaeus, raadin jäsen Krista Airola, kuvittaja Veera Miettinen sekä toivon mukaan myös koko kilpailun voittaja.

Sunnuntaina voi myös nähdä otteita lastenteatteriesityksestä ”Bestikset Johanna ja Talo-Ulla”, joka on lämminhenkinen ja humoristinen musiikkinäytelmä siitä, millaista on olla kahdeksanvuotias. Näytelmä perustuu Johan Unengen ”Bestikset Johanna ja Ulla” -kirjasarjan neljään ilmestyneeseen teokseen. Esityksen järjestää Teatteri Eurooppa Neljä.

Lisäksi Reuna-kustantamon liikkuva kirjakauppa osastolla C-420 muuttuu koko messujen ajaksi lasten luku- ja piirustuspaikaksi, jossa piipahtaa myös lastenkirjailijoita lukemassa ääneen satuja.

Ti-Ti Nallen konsertti ja pentunäyttelyitä

Messujen yhteydessä Jyväskylän Paviljongissa järjestetään lauantaina 25.3. Ti-Ti Nalle ja Vauhtia tassuihin -konsertti. Lasten suosikit Riitta ja nalleperheen nuorimmat eli Trioli tyttönalle, Ti-Ri Vauva ja Tau Nalle sekä tietenkin Ti-Ti Nalle esiintyvät lauantaina kello 15.00. Konserttiin on erillinen pääsymaksu.

Pentunäyttelyt molempina messupäivinä

Koko perheen ShowlinkPets -lemmikkieläinmessut on täynnä nähtävää kaiken ikäsille lapsille. Royal Canin Puppy Cup –pentunäyttelyiden sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua järjestetään molempina messupäivinä. Näyttelyissä arvostellaan 5- alle 7 kk ja 7- alle 9 kk ikäiset pennut. Kummankin päivän Best In Show -pentu jatkaa Puppy Cupin finaaliin, joka järjestetään joulukuussa Koiramessut-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Ohjelmassa on myös muun muassa kansainvälinen kissanäyttely sekä paljon muita lemmikkieläimiä kuten kaneja ja marsuja. Royal Canin Areenalla on vauhdikasta ohjelmaa kumpanakin päivänä.
Jyväskylän Kirjamessut 2017 sekä Ruoka 2017- ja Viini 2017 -messut järjestelyistä vastaavat Sevent Oy ja Jyväskylän Messut Oy. ShowlinkPets 2017 -tapahtuman tuottajana on mukana myös Kennelliiton tytäryhtiö Showlink Oy. Neljän messun kokonaisuus järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 25.–26. maaliskuuta.
 
Lisätietoja:
tuottaja Marko Sormunen, Sevent Oy, puh. 040 358 2341, www.sevent.fi

Lisätietoja ShowlinkPets -tapahtumasta:
projektipäällikkö Erika Paqvalin-Skurnik, Showlink Oy, puh. 050 388 6370, www.showlink.fi