Jyväskylä, 17.3.2017                               
Vapaa julkaistavaksi
 
Koko perheen viikonloppu Jyväskylän Paviljongissa 25.–26. maaliskuuta

Jyväskylän Kirjamessuilla järjestetään kiinnostavia teemakeskusteluja

Samalla pääsylipulla myös Ruoka-, Viini- ja ShowlinkPets-messuille

Jyväskylän Kirjamessuilla 25.–26. maaliskuuta esiintyy suuri joukko Suomen eturivin kirjailijoita. Kirjailijahaastatteluiden rinnalla messuilla järjestetään mielenkiintoisia teemakeskusteluja.

Ensimmäinen messupäivä 25.3. on dekkarilauantai. Kustantajat Crime Time, Tammi, Docendo ja Bazar järjestävät Keskisuomalainen-lavalla kello 13.30 alkaen dekkaripaneelin, jonka teemana on ”Konnat ja koukut – rosvot ja poliisit rikoskirjailijan silmin”. Aiheesta keskustelevat Suomen kärkidekkaristit Jarkko Sipilä, Markku Ropponen, Tapani Bagge, J. P. Koskinen ja Matti Laine.

Ennen dekkaripaneelia kello 12.30 Keskisuomalainen-lavalla keskustellaan suomalaisesta bisneskirjallisuudesta. Puhumassa on Tiimiakatemian perustaja, opetusneuvos Johannes Partanen, joka on koonnut listan ”Top 100 suomalaiset bisneskirjat”.

"Yrittäjyydessä itsensä kehittäminen on välttämätöntä. Yrittäjä oppii asiat käytännössä ja lukemalla paljon. Mielestäni jokaisen pitäisi lukea ’kokonaisia’ kirjoja kannesta kanteen. Se on tärkeää tiedonkäsityksen ja oman kehittymisen kannalta. Hyviä kirjoja lukemalla oppii hahmottamaan suuria kokonaisuuksia sirpaletiedon sijaan ja kirjojen lukeminen opettaa myös keskittymään", Partanen toteaa.

Toisena messupäivänä sunnuntaina puhutaan päivänpolttavasta teemasta eli politiikasta ja populismista. Keskisuomalainen-lavalla kello 11.00 alkaen teemaa ruotivat kansanedustaja ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sekä tutkijat Tuija Saresma ja Jouni Tilli. Puhetta johtaa toimittaja Eila Tiainen.

Koko perheen suurtapahtuma, Jyväskylän Kirjamessut 2017, Viini 2017- ja Ruoka 2017 -messut sekä ShowlinkPets 2017 -lemmikkieläinmessut järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 25.–26. maaliskuuta. Kaikkiin tapahtumiin pääsee yhdellä pääsylipulla.

Kirja-, Ruoka- ja Viini-messujen järjestelyistä vastaavat Sevent Oy ja Jyväskylän Messut Oy. ShowlinkPets -messujen tuottajana on mukana myös Kennelliiton tytäryhtiö Showlink Oy. Koko viikonlopun ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.jklmessut.fi/kevatmessut.
 
Lisätietoja:
tuottaja Marko Sormunen, Sevent Oy, puh. 040 358 2341, www.sevent.fi

Lisätietoja ShowlinkPets -tapahtumasta:
projektipäällikkö Erika Paqvalin-Skurnik, Showlink Oy, puh. 050 388 6370