Jyväskylä, 24.10.2014
Vapaa julkaistavaksi
 
 
Kaivosalan sekä metallinjalostuksen ja -kierrätyksen
huipputapahtuma Jyväskylän Paviljongissa
 

FinnMateria 2014 -messuilla Jyväskylässä järjestetään metallinkierrätyksen Luokittelupäivät

 
Suomen Romukauppiaiden liitto ry on vahvasti mukana FinnMateria 2014 -messuilla Jyväskylän Paviljongissa 19.–20. marraskuuta. Romukauppiaiden liitto järjestää toisena messupäivänä torstaina perinteisen Luokittelupäivän, joka kokoaa yhteen romukaupan ja sulattamoteollisuuden ammattilaiset kaikkialta Suomesta
 
”Luokittelupäivät 2014 keskittyy laatu- ja ympäristöasioihin. Alan toimijoiden kohtaaminen ja verkottuminen on varmasti päivän tärkeintä antia. Luokittelupäivään on ilmoittautunut jo nyt yli 160 alan ammattilaista”, Romukauppiaiden liiton toiminnanjohtaja Jari Kortesoja kertoo.
 
Yksi käsiteltävistä aiheista on säteilevä materiaali ja sen mahdollisimman nopea tunnistaminen muun romun joukosta. Vaikka ongelma ei Kortesojan mukaan ole suuri, on siitä alan piirissä tärkeää keskustella.
 
”Asiasta alustaa Säteilyturvakeskuksen toimistopäällikkö Mika Markkanen. Toinen alaa puhuttava asia on käänteinen arvonlisävero, joka tulee romualalle voimaan vuoden 2015 alusta. Tätä teemaa kuulijoille avaa verohallinnon ylitarkastaja Juha Kuusela”, Kortesoja kertoo.
 
FinnMateria-messut sopii kierrätysalan yrityksille Kortesojan mukaan erinomaisesti, koska romukierrätykseen erikoistuneita messuja ei Suomessa ole.
 
”Kaivos- ja metallinkierrätysalat täydentävät toisiaan ja tuovat messuille synergiaetuja. Kaivoksissa ja metallien jalostuksessa käytetään paljolti samoja koneita kuin kierrätyksessäkin. Kierrätyksen ammattilaisten tulo messukävijöiksi tarjoaa näytteilleasettajille merkittävää lisäarvoa”, hän muistuttaa.
 
FinnMateria 2014 -erikoismessut järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 19.–20. marraskuuta. Se on vuoden johtava kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden sekä maarakentamisen tapahtuma. Messujen rinnalla toteutetaan korkeatasoinen seminaariohjelma. FinnMateria 2014 -messujen järjestelyissä ovat mukana Jyväskylän Messut Oy:n kanssa Vuorimiesyhdistys ry, POHTO, Infra ry ja Suomen Romukauppiaiden liitto ry.
 
 
Lisätietoja FinnMateria 2014 -erikoismessuista:
myyntijohtaja Jyri Siekkinen, Jyväskylän Messut Oy, puh. (014) 334 0029, 050 522 9911, 
jyri.siekkinen at jklmessut.fi, www.finnmateria.fi